Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Keletas savybių..

13/10/2009 22:38

Gyvendamas tarp žmonių, vis supranti, kad aplinkui yra labai daug puikių asmenybių, kurios siekia kilnių tikslų, linki kitiems gera, o svarbiausia - daro, veikia. Veiklumas - tai pirmoji gero, sėkmingo žmogaus savybė. Kai žmogus veikia, jis vienokiu ar kitokiu būdu turi rezultatą. Rezultato kokybė labai priklauso nuo teisingai paskirstytų jėgų, resursų bei pačios minties teisingumo. Kai žmogus veikia ir gauna rezultatą, tada gali padėti ir kitiems ne tik geru patarimu, paremtu patirtimi, bet ir konkrečiais materialiais dalykais.

Jei žmogus veikia, nebutinai reiškia, kad  jis "teisingai" veikia, nes juk dažnai girdime, kad daugelis veikdami pažeidžia kitų teises, valstybės įstatymus. Yra tokių veikėjų, kurie veikdami sugeba daug pasiekti naudos SAU, tačiau tuo pačiu metu nukenčia kiti žmonės. Todėl antroji laimingo, sėkmingo žmogaus savybė yra sąžiningumas.

Tik sąžiningas žmogus gal būti vertinamas kaip tikrasis geradaris. Daug turime aplinkui apsišaukėlių, kurie gražiai šypsosi baltais dantimis prieš kameras, kalba aukštomis frazėmis, besilaikydami etiketo taisyklių, tačiau, kiek slypi už to nuoširdumo? Piliečiai, matantys tokius žmones atrodo, neturėtų apsirinkti vien pažiūrėję į akis, tačiau pažiūrėkime, ką išsirenkame į valdžią..  o gal mes tokie patys esame?

Žmogus turi būti ne godus, bet ir ne asketas. Kiek žmogui reikia, kad "užektų". Kiti iš karto pasakys, kad net neverta sakyti, kad yra toks posakis "užtektų pinigų", nes jų niekada neužteks. Aš gavoju, kad yra toks žodis užtenka. Žmogui reikia tikrai ne daug. Mano nuomone, kad mūsų sąlygomis žmogus normaliai gyventų, tereikia: pinigų būsto išlaidoms, maistui, aprangai, susisiekimo priemonei. Tada galima gyvent labai paprastai, tačiau neturime gyventi susispaudę. Manau, kad idealioje visuomenėje, kokioje tikrai tikiu, kad gyvensime visi, neturime sukti galvos dėl tokių elementarių dalykų, kaip pinigai, būstas, maistas ir kita. Visi mes žmonės esame verti kelionių aplink pasaulių, visi verti pasipuošti, visi verti turėti. Kodėl gyvendami ne prabangiai, bet ir ne asketiškai, gyvensime kokybiškai? Kai nesuki galvos dėl elementarių materialių dalykų, gali skirti visą savo laiką kūrybai, pasaulio gerinimui, šeimai, draugams. Kai turi materiją, pradedi domėtis dvasiniais dalykais. Tai kita gero žmogaus savybė.

Dvasingas žmogus. Kas tai? Jis išpažįstantis kokią nors religiją? O gal tiesiog atsiskyrėlis nuo pasaulio. Aš tiesiog manau, kad dvasingas žmogus yra tas, kuriam rūpi net tik žemiški dalykai,  kaip prisotinti pilvą, gražiau aspirengti, bet ir kilnesni tikslai -  nuostabūs santykiai tarp visų visuomenės veikėjų, bendrumas. Kad būtum dvasingas reikia.. nežinau, ko reikia, bet manau, kad dvasingas žmogus tiesiog yra "geras" kitiems ir sau.

Darydamas gera kitiems būni paslaugus, stengiesi visada kitiems padėti. Turbūt ne vienas matėt reklamą - "Gera daryti gera". Iš tiesų - kai padedi ir padarai gera, pajauti palaimą. Supranti, kad gali duoti. O kai duodi, tu į savo rankas paėmi valdžią ir supranti, kad esi ne tik reikalingas, bet ir naudingas.

Žodžio laikymasis. Kas pažįsta tokį žmogų, kuris nuolatos svaidosi pažadais ir labai retai išpildo tai, ką sako. Jūs dar bendraujate su tuo žmogumi? Kodėl? Juk dažnai tokie žmonės negerbia kitų nei jausmų nei laiko. Tokie žmonės sugeba nuolatos pasakyti, kad susitiksime pavyzdžiui pirmą valandą, o jis ateina po pusvalandžio arba išvis pamiršta ateiti..Tai mūsų laiko švaistūnai. Todėl manau, kad dar viena svarbi sėkmingo žmogaus savyė  punktualumas ir duoto žodžio laikymasis.

Daug yra "gerų" ir "blogų"  žmonių savybių. Mūsų draugai ir pažįstami ne turi patį plačiausią spektrą šių gerumo bei blogumo šsikūnijimų. NE vieną turime ir mes. Kartais mėgstame skūstis, kartais nugali mūsų tingulys, kartais esame dideli darboholikai, kartais esame nedėmesingi, kartais būname liūdni, linksmi ir tt.. Kokie žmonės jus supa dažniausiai? Kokias savybes jam galite priskirti? Taip vadinamas teigiamas ar neigiamas? Žinokite, yra didelė tikimybė, kad jei tarp jūsų dažniausiai daug neigiamų savybių turinčių žmonių, yra tikimybę, kad ir jūs kartas nuo karto turite savybę pasiskųsti ar permesti atsakomybę už savo klaidas ant kitų. Jei būnate su taip vadinamais nesėkmingais ir blogais žmonėmis, stenkites kuo greičiau nuo jų atsiriboti, nes blogos savybės gali pripilti prie jūsų. Skamba mistiškai? Bet tai tikra.

 Jei bendraujate su linksmais, sėkmingais, veikliais žmonėmis - didelė tikimybę, kad pats toks esate. Jei nesat - teigiama kompanija butinai "privers"  jus tapti geresniu. Laimė, šypsena - tai greitai plintantis užkratas. Įsivaizduok, kad kai važiuoji autobusu, ten visi šypsosi, kai eini gatve - matai pilna laimingų žmonių. Ateini į darbą, o ten visi tave sveikina su nauu gražiu rytu, pasiūlo tau išgerti šviežių sulčių kokteilį, palinki geros darbingos ir kūrybingos dienos. Bendrauji su darbo klientais, o jie yra yra malonūs, paslaugūs, mandagūs. Jei turi savo viršininką, jis nuolatos elgesi mandagiai, labai aiškiai formuluoja užduotis ir visada įvertina gerai atliktą darbą. Įsivaizduok, kad visi žmonės yra "geri".

Ar norite gyventi šypsenų, laimės, gėrio pasaulyje? Ar nori turėti daugiau? Pradėk nuo savo aplinkos, palinkėk geros dienos draugui, šeimos nariui, nusišypsok savo darbo kolegai, būk geras nepažįstamajam ir pasaulis greitai pasikeis.

—————

Back