Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Vestuvės be streso

25/06/2014 11:34

Kalbėsiu atvirai. Vargu ar galima vestuvėse justi visišką ramybę ir ignoruoti pilnu pajėgumu dirbančią širdelę. Deja, dažnai natūralus jaudulys ir lengvas stresas perauga į pačias sunkiausias neigiamas emocijas (ko pasekoje fotografui ypač sunku sugauti aukso vertą kadrą). Pateiksiu 7 patarimus, kaip vestuvių dieną išlaikyti vidinę ramybe, džiaugtis savimi ir vienas kitu.

Gaukite patvirtinimus iš visų tiekėjų. Daugelį paslaugų (automobilių nuoma, muzikantai, gėlės ir kt.) užsakysite kelis mėn. į priekį. Susisiekite su tiekėjais savaitę iki vestuvių ir įsitikinkite, kad viskas vyksta pagal planą. Nieko neprarasite, tačiau rizikuojate išvengti netikėtų užduočių, tokių kaip (kodinis pavadinimas) „rask muzikantus per vieną naktį“.

Daiktų pakavimas – prieš vestuves. Jei po vestuvių iškart keliausite kopinėti medaus, susidėkite daiktus iki vestuvių. Patikėkite, praėjus šventei visuomet atsiranda smulkių „laiko vagių“. Pasiruoškite iš anksto ir kelionės metu ramiai aptarkite pačius stipriausius vestuvių įspūdžius!

Planuokite apmokėjimus. Rekomenduoju su tiekėjais atsiskaityti prieš arba po vestuvių. Labai nesmagu matyti, kaip vestuvių dieną jaunasis pilnomis pinigų kišenėmis vejasi restorano šeimininkę. Prisiminkite, Jūs galite tai iš anksto suplanuoti.

Papusryčiaukite. Natūralu, jei ryte atrodo fiziškai neįmanoma visko suspėti. Patikėkite, vidudienį padėkosite sau, jog papusryčiavote (net jei pastaruosius mėnesius laikėtės griežtos dietos). Išalkę tampame nervingesni ir daug sunkiau susikoncentruojame (ypač vyrai). 5 minutės prie pusryčių stalo – investicija į ramybę ir gerą fizinę savijautą. Juk nenorite nualpti prie altoriaus, ar ne? ;)

Antra pora batelių. Jau galiu įsivaizduoti, kokie stilingi ir pritrenkiantys bus Jūsų aukštakulniai! Taip pat galiu įsivaizduoti, kaip po kelių valandų norėsis iš jų pakilti lyg raketai... Nesiginčysiu. Dėl grožio aukotis kartais tikrai verta. Tačiau niekas nesupyks, jei po pagrindinių vestuvių ceremonijų apsiausite mylimus ir patogius batelius.

Delegavimas. Kaskart susidūrę su smulkiais techniniais darbeliais (pvz. operatyviai nupirkti butelį šampano) prisiminkite, jog šalia yra grupė pabrolių ir pamergių. Šie žmonės visuomet pasirengę Jums padėti. Neapsunkinkite savęs ir drąsiai prašykite pagalbos.

Vestuvių vedėjas, piršlys arba geriausias draugas. Pirštais galima suskaičiuoti atvejus, kuomet jauniesiems pasiteisino planas būti ir jaunaisiais ir šventės vedėjais/koordinatoriais. Nepriklausomai nuo to, ar pasirinksite mano, ar kito vestuvių vedėjo paslaugas, visuomet rekomenduoju neapsikrauti šventės koordinavimu. Paveskite tai žmonėms, kurie tuo gyvena. Net ir tuo atveju, jei finansinė padėtis neleidžia kreiptis į profesionalus, paskambinkite pačiam energingiausiam ir komunikabiliausiam draugui. Leiskite sau visiškai pasinerti į geras emocijas ir mėgautis įstabios šventės turiniu!

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

 

 

—————

Back