Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Pradėk daryti šiuos 30 dalykų jau dabar

03/07/2014 17:21

        Pradėk daryti šiuos 30 dalykų jau dabar

  1. bendravimas, atvirumasLeisk savo laiką su tinkamais žmonėmis. Tai žmonės, kurie tau patinka, kurie tave myli ir vertina, kurie skatina tave tobulėti. Tai žmonės, kurių dėka jautiesi gyvas, kurie ne tik besąlygiškai priima tave tokį, koks esi dabar, bet kartu priima ir padeda tau būti tokiam, koks tu norėtum būti.
  2. Susidurk su savo problemomis akis į akį. Problemos esmė yra ne tai, kokia ji, bet tai, kaip tu į ją reaguoji ir kaip nuo jos išsilaisvini. Problema neišnyks tol, kol nesiimsi veiksmų. Daryk ką gali kada gali ir įvertink tai, ką jau padarei. Tai tarsi ėjimas į priekį nors ir mažais žingsneliais, bet teisinga kryptimi, žingsnis po žingsnio. Šie žingsniai susideda į jardus, mylias, ir galiausiai išauga į labai ilgas distancijas.
  3. saves pazinimasBūk sąžiningas pats sau. Būk sąžiningas tiek dėl to, kas yra gerai, tiek dėl to, ką reikia keisti. Būk sąžiningas dėl to, ko nori pasiekti ir kuo tapti. Būk sąžiningas kiekvieną savo gyvenimo minutę, nes vienintelis žmogus, kuriuo visada gali pasitikėti, esi tu pats. Ieškok tiesos savo sieloje, kad galėtum žinoti, kas iš tikrųjų esi. Kai tai padarysi, geriau suprasi tai, kur esi dabar ir kaip čia atsiradai, ir būsi geriau pasiruošęs suvokti, kur nori eiti ir kaip ten nueiti.
  4. Tavo prioritetu turi tapti tavo paties laimė. Tavo poreikiai yra svarbūs. Jei savęs nevertini ir už save nekovoji, pats sau kenki. Atsimink, kad įmanoma vienu metu rūpintis ne tik savo, bet ir kitų poreikiais. Kai pažinsi savo poreikius, daug geriau gebėsi padėti tiems, kuriems tavęs labiausiai reikia.
  5. Būk nuoširdus ir tuo didžiuokis. Mėginimas būti kažkuo kitu yra savęs švaistymas. Būk savimi. Priimk tą asmenybę savyje, kuri turi idėjų, yra stipri ir graži kaip niekas kitas. Pažink save, būk geriausia savo versija, taip, kaip ją supranti. Taip pat būk sau nuoširdus, ir jeigu negali tam tikrai situacijai atiduoti savo širdies, geriau išvis joje nebūk.
  6. svarbi kiekviena akimirkaPastebėk dabartį ir gyvenk šia minute. Ši akimirka yra stebuklas. Ši akimirka yra vienintelis momentas, dėl kurio gali būti tikras. Gyvenimas yra dabar. Todėl nustok galvoti, koks puikus gyvenimas bus ateityje. Nustok gyventi tame, kas nutiko ar nenutiko praeityje. Išmok būti čia ir dabar ir patirk gyvenimą tokį, koks jis yra. Vertink pasaulį už tą grožį, kurį jis suteikia būtent dabar.
  7. Vertink tai, ko išmokai iš savo klaidų. Klaidų pasitaiko. Jos yra progreso pagrindas. Jei karts nuo karto nesuklysti, vadinasi, nepakankamai stengiesi ir nesimokai. Rizikuok, klupk, krisk, o tada atsistok ir bandyk vėl. Vertink tai, jog stumiesi į priekį, mokaisi, augi ir tobulėji. Reikšmingi pasiekimai beveik visada yra ilgame kelyje padarytų klaidų rezultatas. Viena iš klaidų, kurių bijai, gali būti tavo geriausio gyvenimo pasiekimo pradžia.
  8. mylek save ir tave mylesBūk sau mandagesnis. Jeigu turėtum draugą, kuris kalbėtų su tavimi taip, kaip tu pats kalbi su savimi, kiek ilgai su tuo žmogumi draugautum? Tai, kaip save vertini, nustato kaip kiti turėtų tave vertinti. Turi mylėti save tokį koks esi, nes kitaip niekas kitas tavęs nemylės.
  9. Mėgaukis tuo, ką jau turi. Daugumos iš mūsų problema yra tai, jog manome, kad būsime laimingi, kai pasieksime tam tikrą gyvenimo etapą. Deja, gali užtrukti, kol jį pasieksi, ir kai jau būsi ten, tikėtina, jau turėsi naują tikslą. Galiausiai praleisi visą gyvenimą dirbdamas dėl kažko naujo užuot sustojęs ir pasidžiaugęs tuo, ką turi dabar. Todėl kasryt skirk laiko ramiai įvertinti tai, kur esi ir ką dabar turi.
  10. kiekvienas turi savo laimes raktaKurk savo paties laimę. Jei lauki, kol kažkas kitas padarys tave laimingą, švaistai laiką. Šypsokis, nes gali šypsotis. Rinkis laimę. Būk tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje. Džiaukis tuo, kas esi dabar, ir leisk, kad tavo pozityvumas įkvėptų tave rytojui. Laimė yra ten, kur tu nusprendi jos siekti. Jei ieškosi laimės galimybėse, kurias turi dabar, tu ją surasi. Bet jei nuolat ieškosi kažko kito, deja, kitą ir rasi.
  11. Suteik progą savo idėjoms ir svajonėms. Gyvenime progų retai pasitaiko, dažniausiai jas reikia susikurti pačiam. Niekada negali būti 100 % tikras, kad viskas pavyks, bet visada gali būti tikras, jog nieko nedarymas tikrai išsipildys visais 100 %. Didžiąją savo laiko dalį turi to siekti. Ir nesvarbu, kaip viskas pasisuks, galiausiai rezultatas bus toks, koks jis turi būti. Arba tau pasiseks, arba kažko išmoksi. Taigi arba laimėsi, arba laimėsi.
  12. Tikėk, kad esi pasiruošęs kitam žingsniui. Tu esi pasiruošęs! Pagalvok apie tai. Dabar turi viską, ko reikia, kad žengtum kitą mažą, bet tikrą žingsnį į priekį. Tad išnaudok progas, kurios pasitaiko tavo kelyje, ir priimk iššūkius, nes jie yra dovanos, padedančios tau augti.
  13. kartu smagiauKurk naujus draugiškus ryšius. Kurk draugystę su patikimais ir sąžiningais žmonėmis, kurie atspindi tavo asmenybę, ir tai, kas tu nori būti. Draugus rinkis tokius, kuriuos pažinodamas didžiuotumeisi, tokius, kuriais žaviesi, kurie tau rodo savo meilę ir pagarbą – žmones, kurie atsako į tavo gerumą ir ištikimybę tuo pačiu. Ir kreipk dėmesį į tai, ką žmonės daro, nes žmogaus veiksmai yra daug svarbesni nei žodžiai ar tai, ką kiti apie juos mano.
  14. Suteik šansą žmonėms, kuriuos matai pirmą kartą. Skamba griežtai, bet daugelis draugysčių nutrūksta. Žmonės ir prioritetai keičiasi. Vieni ryšiai išblėsta, o kiti sustiprėja. Vertink galimybę pasinerti į naujus santykius ir taip pat natūraliai leisk seniesiems santykiams pasibaigti. Pasitikėk savo sprendimais. Priimk naujus santykius ir prisimink, kad įžengi į naują, nepažįstamą teritoriją. Būk pasiruošęs mokytis, būk pasiruošęs iššūkiams, ir būk pasiruošęs sutikti žmogų, kuris gali amžiams pakeisti tavo gyvenimą.
  15. ikvepimo beiskant - pranok pats saveKonkuruok su praeities AŠ. Semkis įkvėpimo iš kitų, vertink kitus, mokykis iš jų, bet žinok, kad varžymasis su jais yra laiko gaišimas. Tu varžaisi tik su vienu žmogumi – su savimi. Varžaisi dėl to, kad būtum geriausias, koks tik gali būti. Siek pagerinti savo paties rekordus.
  16. Džiaukis kitų žmonių laimėjimais. Pastebėk, kas tau kitų patinka, ir jiems tai pasakyk. Pripažinimas sau, kokie nuostabūs žmonės yra aplink tave yra gera, pozityvu ir teikia pasitenkinimą. Todėl būk laimingas dėl tų, kurie žengia į priekį. Džiaukis jų pasiekimais. Būk nuoširdžiai laimingas už jų sėkmę. Kaip šauksi, taip atsilieps: anksčiau ar vėliau žmonės, už kuriuos džiaugeisi tu, pradės džiaugtis ir už tave.
  17. sviesa sunkiose situacijoseIeškok šviesos blyksnio sunkiosesituacijose. Kai viskas aplinkui slegia ir atrodo, kad ritiesi žemyn, kelis kartus giliai įkvėpk ir ieškok šviesos blyksnio – nors menkiausių vilties prošvaisčių. Primink sau, kad išgyvenęs šį sunkų laikotarpį tapsi stipresnis. Prisimink savo sėkmes ir laimėjimus – visus gerus gyvenimo momentus. Susikoncentruok į tai, ką turi, o ne į tai, ko neturi.
  18. Sugebėk atleisti sau ir kitiems. Mes visi kada nors buvome įskaudinti savo paties ir kitų žmonių priimtų sprendimų. Ir nors skausmas dėl to yra normalus, kartais jis tęsiasi pernelyg ilgai. Mes išgyvename tą skausmą iš naujo ir sunkiai jį paleidžiame. Atleidimas yra lyg vaistai. Jei atleidi, tai nereiškia, kad ištrini savo praeitį arba pamiršti tai, kas buvo. Tai reiškia, kad leidi savo apmaudui ir skausmui išeiti, pasimokai iš to kas nutiko ir gyveni toliau.
  19. pagalba kitiemsPadėk žmonėms, kurie tave supa. Rūpinkis žmonėmis, patark jiems, jei žinai kaip. Kuo daugiau padėsi kitiems, tuo daugiau jie norės padėti tau. Meilė ir gerumas sukuria meilę ir gerumą – tai tarsi užburtas ratas.
  20. Klausykis savo intuicijos. Jei tai padeda, aptark savo idėjas su artimiausiais žmonėmis, bet palik pakankamai erdvės savo intuicijai. Būk su savimi atviras. Pasakyk tai, ką turi pasakyti. Daryk tai, ką sako širdis.
  21. Atkreipk dėmesį į patiriamą stresą ir daryk trumpaspertraukas. Sulėtink tempą. Įkvėpk. Leisk sau stabtelti, viską apmąstyti ir judėti į priekį aiškiai ir tikslingai. Kai esi labai užsiėmęs, trumpa pertrauka gali atnaujinti mąstymą ir padidinti produktyvumą. Trumpos pertraukos padės tau atgauti sveiką protą, reaguoti į savo veiksmus ir būti tikram, kad jie tikslingi.
  22. Pastebėk akimirkos grožį. Užuot laukęs svarbių įvykių: vestuvių, vaikų gimimo, paaukštinimo, laimėjimo loterijoje, ieškok laimės mažuose dalykuose, kurie vyksta kiekvieną dieną. Tokie maži dalykai kaip rytinės kavos puodelis, skanus naminis maistas ir nosį kutenantis jo kvapas, malonumas dalintis mėgstamais dalykais su kitu žmogumi arba tiesiog buvimas susikabinus rankomis su mylimu žmogumi… Šių mažų malonumų pastebėjimas kasdienybėje daro didelę įtaką tavo gyvenimo kokybei.
  23. vertink ir mylek, net jei tai netobulaPriimk situacijas tokias, kokios jos yra – net jei nėra tobulos. Atsimink, kad „tobulas“ yra „gero“ priešingybė. Vienas didžiausių iššūkių žmonėms, kurie nori tobulėti ir gerinti pasaulį, yra priimti viską taip, kaip yra. Kartais geriau priimti ir vertinti pasaulį ir žmones tokius, kokie jie yra, negu bandyti visus ir viską pritaikyti prie nerealaus idealo. Tai nereiškia, kad turi priimti gyvenimo vidutinybę, tiesiog išmok vertinti ir mylėti tam tikrus dalykus net tada, kai jie yra netobuli.
  24. Siek savo tikslų kiekvieną mielą dieną. Atsimink, kad net tūkstančio kilometrų kelionė prasideda nuo mažo žingsnelio. Nesvarbu, apie ką besvajotum, pradėk eiti mažais logiškais žingsneliais kiekvieną dieną, kad tai pasiektum. Eik ir daryk. Kuo sunkiau dirbsi, tuo sėkmingesnis tapsi. Dauguma iš mūsų kažkuriame savo gyvenimo etape nusprendžia atrasti savo pašaukimą, bet tik keli nuovokūs iš tikrųjų dėl jo dirba. „Dėl jo dirbti“ reiškia paskirti gyvenimą tam, ko sieki.
  25. atvirumas ir nuosirdumas santykiu pagrindasAtviriau reikšk tai, kaip jautiesi. Jeigu tau skaudu, leisk sau kentėti, neužgniaužk to savyje. Pasikalbėk su artimiausiais žmonėmis. Papasakok jiems kaip iš tikrųjų jautiesi. Leisk jiems išklausyti. Nusimesk visa, kas slegia sau nuo pečių, atsiverk – tai pirmas žingsnis geros savijautos link.
  26. Visiškai prisiimk atsakomybę už savo gyvenimą. Pripažink savo sprendimus ir klaidas ir būk pasiruošęs juos ištaisyti. Arba tu prisiimsi atsakomybę už savo gyvenimą, arba tai padarys kažkas kitas. Ir kai jie tai padarys, tu tapsi jų idėjų ir svajonių vergu, nors galėtum skintis kelią sau pačiam. Tu esi vienintelis, kuris gali tiesiogiai kontroliuoti savo gyvenimo kokybę. Ir ne, tai nebus visą laiką lengva. Kiekvienas žmogus turi krūvą kliūčių. Bet tu turi prisiimti atsakomybę už savo situaciją ir įveikti šias kliūtis. Pasirinkimas to nedaryti yra pasirinkimas gyvenime tik egzistuoti.
  27. silti santykiaiAktyviai puoselėk santykius, kurie tau svarbiausi. Įnešk tikro, nuoširdaus džiaugsmo į savo ir mylimų žmonių gyvenimą ir tiesiog pasakyk jiems kiek daug jie tau reiškia. Visiems mielas nebūsi, bet gali būti mielas keliems žmonėms. Nuspręsk, ką šie žmonės tau reiškia, ir šventai juos saugok. Atsimink, geriau turėti kelis tikrus draugus nei daug netikrų.
  28. Susikoncentruok į dalykus, kuriuos gali kontroliuoti. Negali pakeisti visko, bet visada gali pakeisti kažką. Švaistyti savo laiką, energiją ir talentą dalykams, kurie nepriklauso nuo tavęs, yra tiesus kelias į žlugimą, kančią ir sąstingį. Sutelk savo energiją į tai, ką gali kontroliuoti ir jau dabar pradėk veikti.
  29. pozityvumasSusikoncentruok į pozityvius rezultatus. Protas turi tikėti, kad jis gali kažką padaryti – tik tada jis iš tikrųjų gali tai padaryti. Įveikti blogas mintis ir žlugdančias emocijas galima atrandant priešingų, pozityvių emocijų kurios yra stipresnės ir galingesnės. Įsiklausyk į save ir pakeisk negatyvias mintis pozityviomis. Nepaisant to, kokia atrodo situacija, susikoncentruok į tai, kas nori, kad nutiktų, ir tada ženk kitą teigiamą žingsnį į priekį. Negali kontroliuoti visko, kas su tavimi vyksta, bet gali kontroliuoti tai, kaip tu į tai reaguoji. Kiekvieno iš mūsų gyvenimas turi teigiamų ir neigiamų pusių, todėl ar ilgainiui tave aplankys sėkmė priklauso nuo to, į kurią iš tų pusių susikoncentruosi.
  30. laimePastebėk, koks turtingas tu esi dabar. Henry‘is Davidas Thoreau kartą pasakė: „Turtas yra galimybė pilnai patirti gyvenimą“. Net kai yra sunku, svarbu mąstyti objektyviai. Vakar nuėjai miegoti sotus. Tau nereikėjo miegoti lauke. Galėjai pasirinkti, kokius drabužius apsivilkti šį rytą. Šiandien nesunkiai dirbai. Nebijojai. Gali gerti švarų gėlą vandenį. Gali gydytis. Gali naudotis internetu. Gali skaityti. Galima sakyti, kad esi neapsakomai turtingas, todėl nepamiršk padėkoti už visa tai, ką dabar turi.



Šaltinis: www.marcandangel.com/

Skaitinį paruošė Bitutė Emilija S., Daigeliai Laura N. ir Loreta L.


EmilijaLoreta L.Laura N.


 






Norintiems įtvirtinti šią dienotvarkę savo gyvenime: išankstinė registracija į Lūšies IV priėmimą

Ačiū išvertusiems: https://dziaugiuosisavimi.lt/pradek-daryti-siuos-30-dalyku-jau-dabar/

—————

Back