Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kas yra sėkmingas žmogus?

30/11/2009 10:13

Kas yra sėkmingas žmogus?

Labai trumpai noriu paklausti, kaip jūs suprantate sėkmingo žmogaus sąvoką. Kokia tai asmenybė, kokias būdo savybės jai priskirtumėte, kaip atrodo sėkmingas žmogus ir galų gale - kodėl jis yra sėkmingas?! Ar žinote tokių žmonių savo tarpe, apie kurį kiti kalba- "jis sėkmingas, jam sekasi". Kur tik benueitų - jam pasiseks, jis vakarėlių siela, jam puikiai sekasi su merginomis, prie jo lipte limpa pinigai.

Turbūt ne vienas sėkmę siejame su atsitiktinumu, pavyzdžiui kaip laimėjimu loterijoje. Sėkmė - tai atsitiktinumas. Reikia pamiršti šį dalyką kaip pagrindinę tapimo sėkmingu taisyklę. Tikrai sutiksite, kad gali pasisekti - gali laimėti prizą, gali paveldėti namus, gali įstoti į labai gerą universitetą, gali nugalėti varžybose. Tačiau iš esmės visais atvejais žmogus atliko tam tikrą veiksmą, kuris atvedė jį prie rezultato. Pavyzdžiui viena pažįstama laimėjo kelionę už 10.000 ltl į bet kurią pasaulio šalį žaisdama kavos loterijoje. Ji siuntė kavos pakelių etiketes ir ŽINOJO, kad laimės tą prizą. Aišku ji siunte ne vieną, o daug etikečių, taip padidindama savo šansus. Ji darė + tikėjo, kad tai gali įvykti. Turbūt daugelis būtumėt numoję ranka, išgirdę apie tokį skelbiamą konkursą.

Sėkmingas žmogus  nebūtinai galvoja, kad yra sėkmingas - apie jį taip galvoja kiti. Tas žmogus tiesiog daro tai, kas jam patinka. Ji veikia sistemingai, tikslingai, jis neapvilia savęs ir kitų. Jis niekada, niekada, niekada  nepalieka neužbaigtų darbų. Kam pradėti ir nebaigti, negi sustosi pusiaukelėje. Sėkmingas žmogus yra darantis, veikiantis ir taip pritraukiantis į savo gyvenimą tai, ką kiti vadina sėkme. O ir sėkmingas, ir nesėkmingas viską į gyvenimą  pritraukia  pats. Tai, ką turite jūs savo aplinkoje yra totalus  praeityje atliktų veiksmų atspindys ir rezultatas. Jei ankščiau ilgai miegojote, tinginiavote, sėdėjote prie televizoriaus ilgus vakarus, yra tikimybė, kad ne viską turite, ko norite. Gal svorio priaugote dėl to, kad vis nenustodavote "truputėli" vakare užkąsti. Gal jaučiate potraukį išgerti alkoholio ir galvojate, kad tai nieko tokio, nes kaip gi vakare alaus prie rodomo krepšinio neparagauti. 

Žinodami, kad šiandienos veiksmas pakeis ne tik dabartį, bet ir suprojektuos ateitį, tučtuojau pulkime daryti. Juk Tai, ką šiandien padarysite, atspindės vėliau. Įsivaizuokite, turite tikslą, kuriam pasiekti kievieną dieną padarysite po konkretų veiksmą. Eidami link tikslo ir matydami progresą, jūs jausitės daug daug geriau. Pradėsite dar labiau vertinti save ir pasitikėti. O kai įgyvendinsite tikslus vieną po kito, suprasite, kad verta atsisakyti trukdančių dalykų siekti garbingesnio gyvenimo bedarant.

—————

Back