Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kaip turėti kalnus energijos? Ne vienas paprastas patarimas

01/02/2015 19:00

Kaip turėti kalnus energijos? Ne vienas paprastas patarimas

Ar atsimeni, ką dažniausiai linki  per šventes savo artimiesiems ir ko jie tau linki? Net nesusimąstydami linkime sveikatos ir pinigų (mes gi ne apie pinigus dabar). Sutiksite, kad  svarbiausias dalykas - kokybiškas gyvenimas. Maksimaliai sveikas gyvenimas, kol gali jį gyventi. Ir tikrai nelinkiu suprasti, kad sveikata yra esmė, sulaukus "netikėtos" ligos. 

Kada paskutinį kartą susirgai sloga, peršalimu ar kitu negalavimu.. kaip tada jauteisi? O kaip jauteisi, kai pasveikai? Lengvai palyginami dalykai - kai esi sveikas, esi energingas, žvalus ir daug lengviau gali džiaugtis savo gyvenimu.. Taigi pamėginkime surasti paprastus atsakymus, kaip būti sveiku ir svarbiausia turėti energijos gyventi.

Išsirinkite mėgstamą darbą ir Jūs nedirbsite ne dienos, o džiaugsitės gyvenimu! - Konfucijius

Pirmas  dalykas, apie kurį turime pakalbėti yra "Gyvenimo tikslo, vizijos turėjimas"

Vidutiniam žmogui rūpi laiką prastumti, o talentingas stengiasi laiku pasinaudoti. A.Šopenhaueris

Gerai Timothy Ferris pasakė, kad nėra nieko baisiau už nuobodulį.. Kas tas nuobodulys? Ar teko jaustis, lyg gyventumei panašiai į voveraitę ar žiurkėną, besisukantį savo ratelyje? :), Atsikeli ryte ir jau žinai, kas bus po valandos, žinai, ką valgysi per pietus, žinai, ką veiksi vakare.. lauki savaitgalio (žinai ir ką per jį veiksi). Jau nekalbu, kad darbas pabodęs ir neįdomus.. Man teko tai patirti ir tikrai žinau, kad netinkamas darbas atima energiją. Dirbdamas ne tavo gabumus atskleidžiantį darbą - švaistai laiką ir energiją. Ar tu   linki sau nugyventi nuobodų gyvenimą? Netikiu. Ar tu nori tą patį daryti kiekvieną dieną ir nerealizuoti savęs? Netikiu. 

Dažnai savęs nerealizaciją lydi nepasitikėjimas savimi, nepasitenkimimas gyvenimu. Po to seka nerviniai išsekimai, depresijos. Nepasitenkinimą bandome užglaistyti įvairiausiais "malonumais" - rūkymu, alkoholio vartojimu, persivalgymu .... Dažniausiai ta nenuveda į energijos kalnus ir kokybišką gyvenimą. Neradęs savo gyvenime pašaukimo, lyg leidi pinigus ne ten, kur reikia.. tik deja šių pinigų (laiko) - jau atgal nesusigrąžinsi..

Tai gal žengiam drąsų žingsnį ir keliaujame į pilną realizacijos ir energijos saviraiškai gyvenimą?

Daryk, ką turi daryti. Realizuok save 100 %!

Nėra ko ginčytis ir diskutuoti - Michael Jordan turi žaisti krepšinį, o Beyonce šokti ir dainuoti. Jei tu įsigilinsi į savo gyvenimo tikslą ir pašaukimą, būsi savo gyvenimo virtuozas ir "kaifuosi" kiekviena minute.Įsivaizuok, kad kiekvieną dieną pašoki iš lovos dėl to, kad laaaaaabai nori bėgti į darbą, įsivaizduok, kad šoki iš lovos, nes žinai, kad galėsi šian įdomiai praleisti dieną. Prašau,  surask savo tobulą veiklą. Prašau, atrask savo gyvenimo tikslą. (apie tai rašiau ir ankstesniuosi straipsniuose, tačiau dabar trumpai);

Savo sugebėjimus žmogus gali sužinoti tik pabandęs taikyti juos praktiškai. Seneka Jaunesnysis

1. Nuolat savęs klausk, ko noriu iš šito gyvenimo? Kam esu skirtas? Kas man svarbiausia? Ką tikrai nuoširdžiai noriu padaryti? Kaip noriu gyventi?

2. Užrašyk sąsiuvinyje "Mano dydysis gyvenimo tikslas" ir palik po užrašu vietos, kai ateis atsakymas.

3. Surašyk 100 savo norų (būtinai užrašyk)

4. Svajok nerealiai. Leisk sau daugiau.

5. Įgyvendink savo svajonę greičiau, nei galvojai, kad gali pasiekti. Imkis radikalių veiksmų. Nustebink save ir kitus.

6. Būk drąsus - perženk savo įsitikinimus ir baimes.

7. Ugdyk pasitikėjimą, nes einant savo keliu tikrai jo reikės daug.

8. Tyrinėk ir eksperimentuok - kuo daugiau įvairesnių dalykų išbandysi, tuo daugiau šansų suprasti, ką nori veikti, kam esi skirtas.

9. "Atsiskirk" nuo triukšmo. Išmok tyloje atrasti ramybę ir žinojimą. Atsipalaiduosi, pamatysi daug stebuklų.

Gyvenimas trumpas, bėga kaip akimirka, todėl nedels ilgai, o pradėk sistemingai veikti.

Tavo bičiulis Saulius Bagdonas (daugiau dar laukia)

 

 

—————

Back