Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Dažniausi vestuvių netikėtumai bei būdai, kaip jų išvengti

25/06/2014 11:50

Nepaisant to, kad vestuvėms ruošiamasi apie metus - kuriama šventės vizija, planuojama jos vieta bei scenarijus, tuoktuvių dieną gali nutikti įvairių netikėtumų, kurie apkartins Jūsų šventę. Siekdamas užbėgti jiems už akių, pasidalinu keletu jų:

Karštų patiekalų kiekis puotaujant

Per dešimtis vestų vestuvių neteko nė karto susidurti, kad svečiams nepakaktų vieno karšto patiekalo. Jeigu norite svečius palepinti dar ir egzotišku maistu, kaip antai, ant grotelių keptomis jūrų gėrybėmis, susitarkite, kad šį maistą virėjai patiektų vakarėjant. Persivalgymas nei pakelia nuotaiką, nei naudingas sveikatai.

Tiekiamą maistą derėtų paragauti iš anksto. Jei nesate vegetarai, patarčiau apsilankyti www.kepsniai.lt tinklalapyje. Jame rasite ypatingų patiekalų receptų.

Nesuvalgomi užkandžiai

Pasirūpinkite, kad užkandžiai būtų kuo arčiau stalo, kur patiekiami pagrindiniai patiekalai. Būna atvejų, jog skanumynai padedami arčiau scenos, tačiau svečiai jų net nepaliečia, nes, arba jų nemato, arba pernelyg kuklinasi paskanauti.

Nepakeliamas karštis

Tuokiantis vasarą gali užklupti nenumatytai karšta diena. Būkite pasiruošę skėčių nuo saulės bei gerai veikiančią oro kondicionavimo sistemą. Jei švenčiate palapinėje, pasirūpinkite, kad ji būtų gerai vėdinama, antraip niekas nenorės joje lindėti.

Stingdantis šaltis

Idant vėsų vakarą Jūsų mieliesiems svečiams netektų iš šalčio kalenti dantimis, apsirūpinkite šildytuvais. Taip pat galite turėti pasiruošę keletą šiltų dekių. Ši apsauginė priemonė vakarojant priduos ne tik šilumos, bet ir jaukumo.

Lietus pliaupia kaip iš kibiro

Būna atvejų, kai atrodo, jog Jūsų vestuvių dieną prasidėjo tvanas. Jei planuojate šventę lauke, turėkite atsarginį variantą, kur slėpsitės nuo lietaus. Idealu būtų glaustis patalpoje, kuri būtų bent jau minimaliai dekoruota arba lengvai papuošiama. Tokiu būdu galėsite švęsti toliau.

Nesutampantys Jūsų bei DJ ar fotografo skoniai

Prieš samdydami DJ arba fotografą, pasidomėkite jų darbais bei asmenybėmis. Jie turėtų padėti įgyvendinti Jūsų šventės viziją, o ne kurti ją savo nuožiūra. Iš anksto suderinkite reikalavimus bei grojaraštį. Mano rekomendacija dėl atlikėjo - apsilankyti www.sorenginiai.lt Neradus tinkamo diskžokėjaus, pasiūlyčiau samdytis grupę, perdainuojančią žymias dainas.

DJ suserga arba nepasirodo

Susitarkite su diskžokėjumi, kad jam negalint atvykti į renginį dėl nenumatytų priežasčių, jį pakeistų jo kolega. Sutaupysite daug nervinių ląstelių. Kitas variantas - turėkite iš anksto pasiruošę kitų muzikos meistrų telefono numerius.

Svečiai kiša nagus prie DJ pultelio

Pasitaiko atvejų, kai vienas ar keli svečiai prašo DJ atlikti jų mėgiamas dainas. Jei norite išvengti tokių netikėtumų, iš anksto priimkite sprendimą, ar renginyje gros tik iš anksto parengta muzika, ar sukursite dainų limitą svečiams. Iš anksto informuokite DJ ir išvengsite nesusipratimų.

Drėgna žemė po palapine

Nesvarbu, palapinę nuomositės ar gaminsitės patys, ji turėtų turėti paaukštinimą, kad vanduo neprasisunktų. Drėgna žemė gali ne tik sugadinti naujus batelius, bet ir sukelti rimtų sveikatos problemų.

Per didelė teritorija šventei

Jeigu vestuvių puotai išrinksite pernelyg didelę teritoriją, svečiai išsiskirstys. Jei pakvietėte daug žmonių, sudarykite, daugų daugiausiai, keletą vietų, kur svečiai gali sėdėti didesnėmis grupėmis. Tokiu būdu sukursite harmoningą aplinką.

Svečiai nepažįsta vienas kito

Tarp Jūsų pakviestų svečių bus daug vienas kito nepažįstančių asmenų. Padėkite jiems užmegzti naujas pažintis. Tai galima padaryti žaidžiant susipažinimo žaidimus. Juos vesti padės vestuvių vedėjas arba drąsiausias iš Jūsų artimųjų rato.

Nenumatytų svečių atvykimas

Jeigu pakviestas svečias į kvietimą neatsakė, tai dar nereiškia, kad jis neatvyks. Dėl viso pikto, būkite pasiruošę keletą laisvų kėdžių, staliukų bei daugiau užkandžių netikėtai užsukusiems pažįstamiems.

Vabzdžių antplūdis

Niekam nėra malonu būti kandžiojamam uodų, ypač - per vestuvių iškilmes. Jei švęsite lauke, turėkite pasiruošę ne tik asmeninio repelento, bet žvakių ar deglų, atbaidančių kraujasiurbius nuo Jūsų svečių.

Nors stengiamės suplanuoti tuoktuvių dieną kaip įmanoma detaliau, per ją nutinka ir nenumatytų įvykių. Siekiant išvengti nemalonios patirties ir karčių prisiminimų, patarčiau įsidėmėti bent keletą šių patarimų. Tai leis surenti įsimintiniausią ir maloniausią gyvenimo šventę.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

Redaktorius Povilas Kaušinis

—————

Back