Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Bailių tauta

13/01/2010 15:40

Bailių tauta

Kas mes esame? Daugelis atsakysime, kad Lietuvos piliečiai - kas lietuviai, kas rusai, lenkai.. Tautybė nėra tokia svarbi, svarbu, kur mes gyvename, kur dabar esame savo šaknis įleidę. Kokie mes esame? Apibūdinkite save bent keliomis savybėmis. Na mes esame geri (dažniausiai geri SAU), esame laimingi (nes turime), esame rūpestingi (tikrai rūpinamės savimi, savo šeimos nariais), esame nelaimingi, nes nebeturime tiek, kiek mūsų Ego nori..

Jei tavęs paklaustų ar esi drąsus žmogus, ką atsakytum? Tarkime - taip tu esi drąsus. Kuo pasireiškia drąsa tavo gyvenime?  Tu nebijai eiti naktį Vilniaus gatvėse kalbėdamas naujuoju I-Phxone? O gal tu esi drąsus, nes nebijai duoti kyšį policininkui ir sugebi kuo puikiausiai susitarti. Gal esi drąsus, nes užlendi už laukiančių žmonių eilės parduotuvėje? Kokioje anglijoje to nepadarytum, nes pardavėja tiesiog tavęs neaptarnautų.

Aš manau, kad mes esame bailių tauta. A.Guoga daug kartų jau davė pylos mums už  neveiksnumą. Mums nepatinka, kai ant mūsų dergia, mums nepatinka kai brangina kiekvieną dieną vaistus, kurą, elektrą, maistą. Mums labai skaudu kai kiekvieną dieną matome per TV su Lexus, BMW ir sudaužytais džipais važinėjančius politikus, nes tokių neturime. Mes žinome, kad politikai važinėjasis už mūsų pinigus, namus statosi už mūsų pinigus, o patys dirbame dirbame dirbame.. Jie irgi dirba tik kitais (efektyvesniais metodais).. Truputi didesnės pajamos siekia tų, kurie grobia valstybės pinigus. O grobti apsimoka, nes iš esmės niekas už tai neteisia, tik kalba per TV. Gudrūs tie žurnalistai - viską sužino, ne viską pasako..

 

Visiškai nėra skirtumo, kiek uždirbate, ką turite - ir vieni, ir kiti Lietuvos piliečiai yra bailiai, tinginiai, nerūpestingi, savanaudiški. Skirtumas tarp uždirbančio ir gaunančio centus tik tas, kad abu skundžiasi, tik dėl skirtingų dalykų - vienam duonos trūksta, nes valdžia atima, kitam įstatymai prasti verslui kurti, per dideli mokesčiai. Tai ką - vienas sukčiaudamas deda magnetą ant šilto vandens skaitiklio, kitas nemoka mokesčių valstybei. Bet negi bus gėda vogti, kai patys teisiantieji nesąžiningi. Mūsų tauta egoistų savanaudžių irštva (neįsižeiskite, kurie manote kitaip apie save). Pavyzdžiui prancūzai ar danai, jei tik pajustų, kad valdžia juos smaugia, sukeltų tokį chaosą, kad tuoj būtų atsižvelgta į tautos nuomonę. Pamenu, kai Prancūzijoje pabrango kuras, kas darėsi gatvėse.. O mes ir toliau sėdime. Pilamės 60 ct brangiau, pilsimės ir dar dviem litais brangiau. Juk ką mes galime padaryti. Kiekvienas panosyje burnojame, o nieko NEDAROME. Nėra vienybės tarp mūsų. Visi esame svetimesni savo kaimynui  nei svetimšaliams. Gerai, kad pabandė seimą nuversti treninguoti vyrukai. Dabar kostiumuoti pensininkai nebegalės prieiti su jokiu plakatu prie šios įstaigos..

 

Ko mums trūksta, kad būtume vieningesni, šiltesni, daugiau šypsotumės vienas kitam. Gal mus suvienys internetas, blog'ai? Čia žmonės dabar laisvai diskutuoja, rašo, išsako jam svarbią nuomonę. Tikiu, kad nebesėdėsime kaip pelytes po šluota, o pagaliau tapsime drąsus ir nesavanaudiški.

Nupirk išalkusiam bandelę.

Turi verslą - paaukok pinigų ir nesigirk, kad taip padarei.

Nusišypsok praeiviui.

Padėkok pardavėjai už gerą aptarnavimą.

Nesipiktink stovėdamas eilėje.

Nusižengei, nevenk sumokėti baudą į valstybės biudžetą.

Neskatink imti kyšio.

Būk mandagus - praleisk važiuojantį kamštyje.

Skatink aplink save gėrį.

 

 

 

 

 

 

 


—————

Back