Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Tikras smūgis

22/04/2010 21:06

Kaip vertinate žmonės? JUuk dažniausiai, jei žmogus atrodo didelis, raumeningas, o jei dar plikas ir sportiško sudėjimo - galvojate, kad jis turėtų būti "kietas" ir prie tokio geriau nelysti. Čia panašiai, jei matai juodą "džipą" važiuojantį tamsintais langais, tai susidarai nuomonę, kad jo vairuotojas "kietas".  Turime susidarę ir asmeninius, ir visuomenėje vyraujančius stereotipus, kurie mus veikia kiekvieną dieną, kurių dėka vertiname praeivius, pravažiuojančių mašinų savininkus. Taip skirstydami žmones, sudėliojame pagal kategorijas - kietas, prastas, prastesnis už mane, geresnis už mane, noriu tokiu būti kaip jis, jis uždirba tiek, jis uždirba tiek. Tačiau taip  išoriškai vertindami, mes galime labai suklysti, kodėl?

Bendravau šiandien su  vienu žmogumi. Jis yra tolimųjų reisų vairuotojas. Kokią etiketę dedatę iš karto?? Jis yra išsilavinęs, apsiskaitęs, vaikščioja į parodas, mandagus. Ir ne tik tai! Jis pasakoja, kad vos ne pusę gyvenimo du kartus per dieną eidavo į kovos menų treniruotes. Žmogus lieknas, apie 50 metų amžiaus, atrodo visai paprastai; Tačiau pakalbėjus atviriau, jis pradeda pasakoti apie meditaciją, koncentraciją į dvasingumą ir kovos meną. Jis parodė kelis paprastus smugius iš kojos ir rankos. Turbūt, jei esi "karatistas", puikiai suprasi, apie ką mano pašnekovas kalba. Jis parodė kelis smūgius ir jų techniką. Sako - vieni trenkia tiesiog tik su ranka ar tik su koja, tačiau, jei tavo smūgis eis taisyklingai, tai tu trenksi su tokia galinga jėga. Kodėl? Nes smūgį sustiprins tavo viso kūno jėga. Į smulkias detales nesileisiu.

Ir įsivaizduokite dabar šalia gražiais treningais apsirengusį pliką jaunuolį, kuris užkabina agresyviai tokį paprastai atrodantį kovos menų meistrą. Kaip įsivaizduojate baigtį šio susitikimo? Vienas lengvas smūgis plikui ir viskas.

Jei manote, kad paprastai, kartais net prastai atrodantis žmogus yra neturtingas, ar neužima "gerų" pareigų- irgi galite stipriai suklysti.

Būkite atsargūs, būkite budrūs vertindami, o geriausiai iš anksto kategoriškai nevertinti, nes gali labai labai apsirinkti.

Saulius Bagdonas

—————

Back