Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Patarimai, kaip paruošti šventinį vestuvių stalą

22/09/2014 11:37

Vaišių stalas – tai vieta, prie kurios jaunavedžiai bei svečiai praleidžia nemažą pokylio laiko dalį. Todėl klausimas, kokiais gi valgiais „pagardinti“ savo vestuves kamuoja daugelį jaunavedžių. Nusibodo silkė, balta mišrainė ir šakočiai? Ieškote naujų gastronominių potyrių? Turime keletą patarimų, koks maistas galėtų nukloti Jūsų vaišių stalą:

Vasariška šventė

Jeigu šventė vyksta lauke, ar vietoje, kuri turi didesnę lauko teritoriją (pvz. kaimo turizmo sodyba), vestuvėms puikiai tiks grilis. Juk nebūtinai vestuvių vaišės turi būti ruošiamos didžiuliuose vos pakeliamuose puoduose. Moderni pora gali pavaišinti savo svečius ką tik nuo grotelių nukeltais sultingais mėsainiais bei traškiomis daržovėmis. Maistas bus sotus, tačiau jo nebus per daug, todėl svečiai turės pakankamai energijos dūkti šokių aikštelėje ir dalyvauti vestuvių vedėjo parengtuose žaidimuose.

Kūrybinga šventė

 Ar kada girdėjote apie „pasidaryk pats“ vakarėlius? Drąsi pora vestuvių vaišėms gali drąsiai siūlyti „make your own pizza“ vakarėlį, kuomet ingredientai išdėliojami ant didžiulio stalo, o svečiams belieka tik griebti picos padą ir susidėlioti tokį patiekalą, kokio nori. Taip vaišės taps savotišku žaidimu, o kiekvienas svečias liks patenkintas savo patiekalu. Šis būdas gali turėti savo variacijų, galima jį komponuoti su prieš tai minėtu ir leisti svečiams susidėlioti savo mėsainį arba pasirinkti priedus ir padažą spagečiams ar sugalvoti savo variantą. Svarbiausia žaismingumas, kūrybingumas ir kulinarinė fantazija.

Egzotikos mėgėjams

Lietuvoje vis populiarėjant rytietiškiems valgiams tikrai verta pagalvoti, kodėl gi nepalepinus savęs ir svečių indiška, tailandietiška ar japoniška virtuve? Toks maistas ideliai tiks prie teminių vestuvių. Visgi, pasirinkimą reikia daryti atsargiai ir parinkti patiekalus, atitiksiančius įvairų skonį, tačiau išdrįsę surizikuoti tikrai padarysite svečiams įspūdį.

Klasikos gerbėjams

Jei šventei pasirinkote subtilų dekorą ir mėgstate klasikinį grožį bei dermę, tailandietiški troškiniai ant Jūsų stalo atrodys kiek keistokai, tačiau visai kas kita – prancūziška ar itališka virtuvė. Šios šalys  kiekvieno gurmano svajonė ir keletas atidžiai parinktų receptų, atspindinčių klasikinę prancūzišką ar itališką kulinarinę tradiciją suteiks Jūsų šventei nepakartojamos elegancijos.

Išrankiesiems

Jei jaunieji palaiko tam tikrą mitybos būdą (vegetarizmas, žaliavalgystė ir pan.), šventės vaišių stalą  galima nukloti pagal šio būdo principus ir reikalavimus. Tikrai nė vienas svečias nenumirs vieną vakarą neparagavęs kumpio, pieno produktų ar kito įprasto produkto – dar daugiau, tokios šventės metu ne vienas tradicinės virtuvės gerbėjas garantuotai atras naujų skonių bei susipažins su jaunųjų mitybos įpročiais.

Biudžetinės vestuvės

Šventės poreikiai didesni nei galimybės? Neskaitėte ankstesnio patarimo apie vestuvių biudžetą sudarymo? Siūlome „suneštinių“ vestuvių idėją. Galite sugalvoti šventei temą: salotos, mišrainės, užkandžiai, vieno kąsnio sumuštiniai ir t.t. ir paprašyti svečių įjungti fantaziją. Jaunai porai, kurios draugai taip pat dar tik pradeda savo gyvenimą, tokia šventės idėja galėtų būti ideali – visi supranta koks brangus malonumas yra vestuvės, o juk kainuoja viskas, todėl svečiai tikrai mielai prisidės, o taip pat jausis kur kas labiau įsijautę į šventę, kadangi patys padėjo jai sėkmingai įvykti.

Vestuvinis vaišių stalas gali tapti įsimintinu Jūsų šventės akcentu ir ne tik pradžiuginti svečius maloniais pojūčiais, bet ir papuošti bei paįvairinti Jūsų jungtuves. Planuodami šventę nebijokite  į maistą pažiūrėti kiek per kitą prizmę, priderinti jį prie šventės nuotaikos, stiliaus ar prie savo pomėgių. Taip Jūsų diena taps kur kas įsimintinesnė, o svečiai patirs naujų skonių ir kvapų, kurie jiems paliks didelį įspūdį.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
<<Grįžti į patarimų skiltį.

Redaktorė Goda Butkutė

—————

Back