Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kaip (NE)lengvai atsikračiau saldumynų?

27/03/2015 16:56

Visada baltai pavydėdavau žmonėms, kurie sako, kad "man nepatinka saldumynai", "manęs nevilioja tortai, šokoladai". Dirbant vestuvių ir renginių vedėju nuolat priragauju skaniausių tortų - kaip gi atsisakysi 00 30 val. nakties? O ar tu mėgsti sušlamšti skanų šokoladą? Gal negali atsispirti bandelėms?

Tau mano mintys bus naudingos, jei:

  • jauti silpnybę saldumynams
  • jei jauti, kad negali kontroliuoti savo maitinimosi įpročių
  • jei nepatinka tavo svoris
  • jei persivalgai jautiesi dėl to prastai
Pastebėjau tikrą paprastą ir aiškią dinamiką, kuri veikia dirbant su įpročiais:
 
Sąmoningumas ir  žinojimas
Jeigu atėjo suvokimas, kad tai, ką darai nuolat  tau kenkia - valio! Tau pasisekė, nes gavai ženklą ir  dabar pagaliau galėsi daryti pokyčius. To blogoji pusė, kad suvokimo ir žinojimo ne visada užtenka, juk žinai, kad cigaretės kenkia, bet vistiek rūkai.. žinai, kad alkoholis - nuodas, bet vistiek jį vartoji.. žinai, kad cukrus negerai, o be perstojo valgai saldumynus... Bet jau galime trinti rankas, nes prasidės tikras džiaugsmas, kai pradėsime siekti savo tikslo.
 
Įpročiai ir įsitikinimai
Pradedi siekti savo tikslo atsikratyti papildomų kilogramų ar nevalgyti saldumynų, bet staiga tau pakiša koją keli mieli niekšeliai: įpročiai, įsitikinimai, pasąmoninės programos..  pavyzdžiui aš jau seniai Žinojau, kad blogai valgyti bandeles, batonus, negerai valgyti saldumynus, tačiau vistiek valgiau. Net ir suvokdamas, kad persisotindamas saldumynų galiu smarkiai sau pakenkti - vistiek taip elgiausi. Ir ilgą laiką!  Ar yra logikos tokiuose veiksmuose? Nesveika, kenki, bet darai? Ne. 
O kaip tu elgiesi su savimi? Myli save ar ne?  
Taigi tuoj prieisime prie metodikos, kuri tikrai padeda panaikinti visus sunkumus "kovojant" su įpročiais. Tau nebereiks kovoti. Tiesiog lengvai darysi.
 
Keičiame programas.
 
Taigi - jau esi sąmoningas, suvokei, kad nori daryti pokytį, tačiau privalai eiti per kančias. Tau nuolat reikia valdyti save, suvaržyti. Nevalgydamas  saldumynų daugiau jauti streso, nei malonumo. Ar Tau patinka šis kelias? 
Siūlau atsiminti kelis paprastus metodus.
 
  1. Magiškas, bene stebuklingas metodas - savitaiga. (apie tai kalbėjome jau akstesniuose rašiniuose). Sakyk sau daug daug kartų - aš valgau saikingai. Mano svoris idealus ir aš su lengvumu sveriu xx kg. Lengvai sugebu valgyti sveiką ir mano kūnui naudingą maistą. Pats suformuluok Tau patinkančią frazę ir mėgaukis ja kartodamas.
  2. Vizualizacija. Įsivaizuok, kaip elgiesi prie stalo ir sugebi save lengvai suvaldyti ir valgyti tik tai kas tau naudinga. Įsivaizduok savo idealų svorį, matyk kaip tuo metu jautiesi.
  3. Paleidimas programų. Bene stipriausias metodas, kurį beje patvirtino ir Harvardo universitetas. Vieni tai vadina Emocijų paleidimo metodu, kiti Sedona metodu. Beje apie šį metodą puikiai rašo knygą, kurią rasite knygynuose "Sedona metodas".                                 Šio principo esmė labai paprasta - identifikuok jausmus, emocijas, įsitikinimus ir nelaikyk jų savo viduje, o paleisk juos, Pvz., jauti pasipriešinimą nevalgymui saldumynų. Pamatai tą jausmą. Supranti, kad tu nesi jausmas. Tu esi tu. O jausmas yra jausmas. Stebi akimirką jausmą. Ir įsivaizduoji, kad tas jausmas, tas pasipriešinimas lengvai išeina iš tavo kūno. Ir leisk jam išeiti visam ir dar, dar daugiau. Tikiuosi, kad į tavo gyvenima Paleidimo metodas ateis vienokiu ar kitokiu būdu ir nelaikysi savyje sunkumo. Rekomenduoju šio metodo mokytojus: www.tutikraigali.lt www.rytis.net www.laimingi.lt www.absoliutilaisve.lt 
  Tikiuosi, kad ir Tu ir aš galėsime lengvai toliau tvarkytis su savo įpročiais :) Pamatysi - bus smagu, kai tai vyks lengvai.

—————

Back