Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kas svarbiausia, siekiant svajonės?

10/03/2009 09:44

Kas svarbiausia siekiant..?   

     Visi vaikystėje mėgdavome svajoti apie tai, kad užaugę tapsim pvz., gaisrininkais, medikais, policininkais, gyvūnėlių gydytojais.. Troškome būti mokslininkais, atradėjais, kosmonautais. Mūsų jaunose tauriose  galvose visada atsakymai į tai, kuo tu nori tapti, būdavo teisingi, atviri, be naudos aspekto. Būdami vaikais aprengti šiltai, gaudami motinišką meilę, mes tikėdavome, kad pavyzdžiui noras būti girininku, yra geras ir naudingas mums. Taip  ir yra! Mes tiesiog negalvodami apie atlygį iš karto pasakydavome, ką norime daryti, juk gyvenimas tampa mielas ir džiugus, kai darome, ką norime ir iš širdies, galų gale  besimėgaujant savo veikla, gauname aukščiausią įvertinimą.

Suaugome. Tapome "protingesni", tėvai ir aplinka parodė gyvenimo, kelią, kuriuo naudingiau eiti.  Supratome, kad Reikia užimti visuomenėje gerbiamas, norimas, trokštamas aukštas pareigas.  Stojame į universitetus ir dažniausiausiai į tas specialybes, kur yra populiarios, prestižinės. Kodėl? Todėl, kad galėdami ten dirbti, turėsime dideles pajamas -  taip atsako daugelis. Prisipažinkime, kad  dabar, kai esame užaugę, ne kiekvienas dirbame, ką norime, ne kiekvienas mėgaujamės savo dabartine veikla.  Atsakykite sau, kodėl dabar dirbate tokį darbą, užsiimate būtent tokia veikla? KODĖL? Tai jums patinka? - Nuostabu! O gal net  nekiančiate savo darbo? Kodėl jūs save verčiate daryti tai, kas nepatinka? Kodėl esate čia?  Turbūt dažnai randate daug pasiteisinimų ir priežasčių.

Yra tikrai daug žmonių, kurie dirbdami savo dabartinius darbus, gauna dideles pajamas, yra gerbiami, tačiau jie viduje nori daryti ką kita. Jie sugeba dirbti ten, kur yra, tačiau širdis trokšta ko kita. Įvairūs įsipareigojimai bankams, šeimai "priverčia" žmogų pamiršti savo svajones, savo tikruosius troškimus ir norus. Suprantame, kad žmogus gali išmokti bet kokį darbą dirbti - "bet kokį", tačiau, kokie rezultatai bus tame darbe, labai priklauso, nuo požiūrio į jį ir sugebėjimo mėgautis savo veikla. Vienas žmogus sugeba ir jam labai patinka tvarkyti sodus, o kito niekaip nepristatysi, nors jis ir sugebėtų.

Džiaugiuosi už kiekvieną, kuris gali patvirtinti, kad dabartinė jo  veikla yra pati geriausia ir pati įdomiausia jam ir daugiau nieko kita jis neįsivaizduoja. Nuostabu, kai žmogus eina į darbą kaip į šventę, kai gali dirbti iki vėlaus vakaro ir nepavargsta. Jei esi pasirinkęs savo gyvenimo kelią ir eini juo - tu turėsi ir turtus, ir gyvenimo džiaugsmą. 

 

Vienas svarbiausių momentų: svajok, daryk ir turėsi! Vien svajonės neužtenka, reikia ir ranką pajudinti. Jei atsakai sau, kad nežinai, ko nori iš gyvenimo, atidžiau pasiklausyk, ką tavo širdis sako, ji tau tikrai atsakys. Jei nori būti troleibuso vairuotoju - būk, nori būti kranininku būk! Gal Prezidentu? Tau rinktis, tau siekti! Kiekviena svajonė yra įmanoma, tik neužsisėdėkime vietoje!

—————

Back