Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kaip paskirstyti vestuvių biudžetą?

25/06/2014 11:45

Turint vestuvių viziją bei sudarius biudžetą, ateina metas paskirstyti išlaidas, tačiau tuokiantis pirmą kartą, retas žino, kaip jos turėtų būti dalinamos. Šiame patarime pateiksiu rekomendacijas, kaip apytiksliai riekti vestuvinio biudžeto pyragą.

Pokylis 50 %

Planuodami vestuvių išlaidas turėkite omenyje, kad apie pusę jų sudarys jungtuvių pokylis. Į šią grafą įeina patalpų nuoma, maisto tiekimas, gėrimai, automobilių nuomos mokesčiai. Nėra taip svarbu, kokio dydžio bus Jūsų vestuvės – ar itin prabangios, ar vienos kuklesnių, bet kurio atveju, pokylio kaštai sieks apie 50 %.

Apranga ir grožio paslaugos 10 %

Aprangai ir grožio procedūroms, priklausomai nuo Jūsų norų, teks skirti 10 ar daugiau procentų lėšų. Į šią skiltį įeina išlaidos vestuvinei suknelei, kostiumui, apavui, bei kitoms aprangos detalėms. Grožio paslaugos, kaip antai, šukuosenos padarymas, makiažas, manikiūras taip pat įtraukti į šią grafą. Daugeliu atveju jaunosios suknelė bus brangiausias skilties pirkinys.

Ceremonija 5 %

Apie 5 % išlaidų sudarys pati jungtuvių ceremonija. Vestuviniai žiedai dažniausiai sudaro apie 3 % išlaidų, likusius 2 % sudarys ceremonijos mokesčiai bei/ar aukai bažnyčiai.

Vestuvių vedėjas 10 %

Vestuvių vedėjui – nuotaikingos, įdomios bei linksmos šventės garantui, teks atriekti apie apie dešimtadalį biudžeto pyrago.

Fotografas/ operatorius: 10 %

Šventės įamžinimas, samdant fotografą ir/ar operatorių sudarys apie 10-15 % viso biudžeto.

Muzika 10 %

Išlaidos muzikantams ar DJ dažniausiai būna panašios į fotografų. Taip pat apie 10 %.

Gėlės ir išlaidos svečiams 5%

Apie penktadalį biudžeto atims išlaidos gėlėms: jaunosios ar pamergių puokštėms, jaunikiu, liudininkų atlapo gėlėms bei kvietimai ar dovanėlės svečiams.

* Nenumatytos išlaidos 5-10 %

Nesvarbu, kaip skrupulingai suplanuosite biudžetą, planuojant vestuves bet kuriuo atvejus atsiras nenumatytų išlaidų. Geriausia būtų atskirai nuo biudžeto atidėti 5-10 procentų lėšų neplanuotiems kaštams padengti.

Biudžeto diagramoje nurodytos išlaidos yra gera pradžia įsivaizduoti, kiek Jums atsieis vestuvės. Atminkite, kad tai tėra gairės. Kiekvienos poros prioritetai yra skirtingi, tad biudžetas turėtų būti sudėliotas pagal Jūsų norus bei galimybes. Paverskite šventės viziją realybe!

Keli taupymo patarimai pabaigai:

Kvieskite tik tuos svečius, kurių tikrai laukiate. Kadangi pokylis sudaro didžiausią vestuvinių išlaidų dalį, gerai apgalvokite ar vertą kviesti kiekvieną pažįstamą asmenį. Kuo mažiau dalyvių šventėje – tuo mažiau išlaidų.

Venkite jungtuvių savaitgaliais. Dauguma jaunųjų tuokiasi laisvadieniais. Švenčiant kitomis savaitės dienomis pokylio patalpas bus galima išsinuomoti ženkliai pigiau.

Tuokitės kitu metų laiku. Patalpų nuomos kaina priklauso ir nuo metų laiko. Visi norime tuoktis vasarą, o ypač rugpjūtį, kai orai – šilti ir giedri. Jei spaudžia biudžetas, jungtuves galima kelti vėlyvą pavasarį ar ankstyvą rudenį.

Padenkite švedišką stalą. Vienas optimaliausių variantų, kaip sumažinti išlaidas maistui – tai atsisakyti patiekalų kiekvienam svečiui atskirai ir padengti švedišką stalą. Jei maistas bus patiekiamas bendrose lėkštėse, jo bus galima užsakyti mažiau, o kiekvienas svetys turės galimybę į savo lėkštę įsidėti tai, ko nori, ir tiek, kiek nori.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

Redaktorius Povilas Kaušinis

—————

Back