Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Vestuvių vedėjo nauda

25/06/2014 11:48

Dažnam jaunavedžiui kyla klausimas - kam samdyti vestuvių vedėją? Juk jis – ne kunigas, ir be jo susituoksime, be to, jam reikia atseikėti nemažai pinigų. Turiu prisipažinti, prieš eilę metų maniau lygiai taip pat, tad ir per savąsias jungtuves jo nekviečiau. Ironiška, tačiau dabar pats užsiimu tuoktuvių vedimu. Kodėl pakeičiau nuomonę?

Užtikrina teigiamą atmosferą

Jungtuvėms vidutiniškai ruošiamasi apie metus, šis laikotarpis būna kupinas įvairiausių rūpesčių bei streso. Pats svarbiausias dalykas vestuvių dieną turėtų būti gebėjimas atsipalaiduoti ir mėgautis švente. Tačiau kam perduoti atsakomybę?

Vestuvių vedėjas yra atsakingas už tai, kad šventės dieną būtų smagu ir linksma tiek jauniesiems, tiek svečiams. Tai jis įgyvendina specialiai paruoštą programą, kupiną žaidimų ir pramogų. Anksčiau šias pareigas atlikdavo piršliai, tačiau nūdienomis jų beveik nelikę.

Supažindina svečius

Jungtuvių metu dalyvauja tiek Jūsų, tiek antros pusės giminės kurie, daugeliu atveju, nėra pakankamai gerai pažįstami. Mano darbo praktikoje yra pasitaikę atvejų, kad jaunavedžių tėvai pirmąkart susitiko santuokos dieną. Žaidimų metu vestuvių vedėjas padeda be streso pralaužti pirmuosius ledus ir susipažinti naujiems giminaičiams bei atskleisti savo gerąsias puses. Juk pirmas įspūdis – itin svarbus.

Sumažina alkoholio poreikį

Kartą buvau pakviestas į vestuves, kurių metų jau dar nesutemus dalis svečių jau buvo girti kaip pėdai. Alkoholio vartojimas per jungtuves – suprantamas ir pateisinamas. Daugeliui tai yra tradicijos dalis, jis padeda atsipalaiduoti ir lengviau bendrauti su nepažįstamaisiais. Tačiau jei nors vienas svetys išgeria per daug - pakenkia bendrai šventės nuotaikai.

Vesdamas vestuves kviečiu žmones kuo daugiau šokti, judėti, bendrauti, atlikti kūrybines užduotis, tad alkoholio poreikis sumažėja, o švęsti tampa lengviau. Be to, nereikia pamiršti, kad alkoholiniai gėrimai yra išties brangūs, tad mažesnis suvartotas jų kiekis padeda sutaupyti.

Rekomenduoja patikimą DJ

Muzika – neatsiejama bet kokios šventės dalis. Dažniausiai jai parinkti samdomas DJ nors tenka išgirsti ir tokią nuomonę, jog jis nėra reikalingas, mat muziką įjungti gali bet kas. Sutinku, gali.

Visgi, tai neigiamai atsiliepia šventei. Neturint nei DJ, nei vestuvių vedėjo kyla tokia problemos: nėra vieno atsakingo asmens, kuris groja muziką, tad svečiai, ypač įkaušę ir drąsesni, ima lįsti prie grotuvo ir leisti savo mėgstamiausias dainas. Tai labai slopina bendrą atmosferą ir skaldo - tenka matyti ir po vieną ant parketo besisukančių asmenų.

Profesionalus DJ parenka muziką pagal svečių nuotaiką ir padeda dalyviams įsitraukti į šventinių šokių sūkurį. Kuo gali padėti vestuvių vedėjas? Per ilgus darbo metus esu užmezgęs profesinių kontaktų, tad bendradarbiauju su DJ keliuose miestuose. Galiu padėti nusisamdyti patikimą atlikėją už priimtiniausią kainą.

Nors pats kadaise vedėjo nesamdžiau, tuokdamasis antrąkart ( tuk, tuk, tuk) be jo neišsiversčiau. Vestuvių vedėjas ne tik užtikrina malonią ir teigiamą atmosferą šventės metu,  padeda svečiams pažinti vienas kitą, bet ir gali padėti sutaupyti ir padidinti kokybę pasidalindamas patirtimi bei reikalingais kontaktais.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
 

Redaktorius Povilas Kaušinis

 

šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

—————

Back