Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Vestuvių planavimas: klaidos ir sprendimai

25/06/2014 11:47

Daugelis mūsų tuokiasi pirmą ir, greičiausiai, paskutinį kartą gyvenimą. Nenuostabu, kad neturint pasiruošimo šiai šventei patirties, padaroma įvairiausių klaidų, kurios atima laiko, veltui tuština piniginę bei žudo nervines ląsteles. Leiskite, pasidalinant patirtimi, Jums pristatyti dažniausias vestuvių planavimo klaidas bei būdais, kaip jų išvengti.

Vizijos neturėjimas

Pirma užduotis, kurią reikia atlikti prieš rengiant vestuvių iškilmes, tai - susidaryti aiškią šventės viziją. Nuspręskite, kokių iškilmių norite bei kas Jums svarbiausia. Ar švęsite tik su šeima bei artimiausias draugais? O galbūt į jungtuves kviesite visą giminę? Ar nuomositės kaimo sodybą, ar vestuves minėsite jaukioje kavinukėje? Galų gale, tuoksitės bažnyčioje ar civilinės metrikacijos biure?

Nusistačius pageidavimus, prioritetus, galimus kompromisus bei visiškai netoleruojamus dalykus išryškės šventės paveikslas. Įsidėmėkite, aiški vizija - pirmas žingsnis įsimintinų vestuvių link.

Realaus biudžeto nesudarymas

Remdamasis savo ilgamete vestuvių vedėjo patirtimi galiu teigti, kad biudžeto problemos jaunoms poroms sukelia bene daugiausiai streso ir rūpesčių. Mano patarimas - iškart nusistatykite jungtuvių sąmatą ir tvirtai jos laikykitės.

Dauguma sužadėtinių net nenutuokia, kiek atsieis jungtuvių iškilmės. Ieškant apytikslių kainų patariu nenurodyti, jog domitės dėl vestuvių.

Kuo anksčiau bus sudarytas tuoktuvių biudžetas, tuo daugiau bus galima sutaupyti pinigų.

Svarbu ne tik žinoti, kam bus leidžiamos lėšos, bet ir kaip jos bus surinktos. Santaupos? Paskola? Artimųjų parama? Kuo greičiau tai išsiaiškinsite, tuo sklandžiau vyks pasiruošimas jungtuvėms.

Prasta komunikacija

Rengiantis vestuvėms itin svarbus atviras bei nuoširdus bendravimas su šeima, sužadėtiniu, draugais bei kitais asmenimis, padėsiančiais susidoroti su jungtuvių rūpesčiais. Reikškite savo norus bei lūkesčius aiškiai, išsamiai bei konkrečiai, tačiau nepamirškite, kad bendraujant svarbiau ne kas pasakyta, o kaip pasakyta. Kad ir kokia įtempta situacija besusiklostytų, niekada nešaukite ir neįžeiskite savo artimųjų mat susitaikymo procesas gali būti net ilgesnis, nei pasiruošimas vestuvėms.

Drąsiai klauskite kompetentingų žmonių patarimų, tačiau neleiskite, kad jie primestų Jums savo šventės viziją. Net ir pati geriausia jungtuvių idėja gali nederėti prie Jūsų sukurtos vizijos.

Profesionalų nesamdymas

Jeigu norite sklandžių, suteiksiančių begalę teigiamų ir įsimintinų akimirkų vestuvių, kliaukitės profesionalų pagalba. Kiekvienas specialistų: vestuvių planuotojas, šventės vedėjas, fotografas, floristas, ar DJ turi sukaupę reikalingų žinių, idėjų, patirties bei įgūdžių Jūsų šventę paversti nepakartojama.

Klaidinga manyti, kad prašydami draugų-mėgėjų pagalbos sutaupysime pinigų ir gausime kokybišką rezultatą. Praktika neretai parodo, kad mėgėjų, ypač anksčiau nepatikrintų, kvalifikacija būna žymiai prastesnė, nei manyta. Geriausia draugė gali parinkti prie šventės nederančias gėles, o pusbrolio darytos nuotraukos – visiškai netinkamos, jeigu, žinoma, fotoaparato baterija buvo įkrauta.

Galbūt kišenė neleis samdytis kiekvienos srities aso, tačiau iš anksto sudarytas biudžetas bei sudaryti prioritetai leis nuspręsti, ką iš profesionalų į šventę kviesti būtina. Tikiuosi, kad vienas Jūsų samdomų profesionalų, bus ir vestuvių vedėjas.

Atsakingo žmogaus nepaskyrimas

Vestuvių dieną Jūs ir Jūsų artimiausieji neturėtų rūpintis iškylančiais nesklandumais ar smulkmenomis. Rekomenduočiau paskirti bent 1 atsakingą žmogų, kuris pasirūpintų, kad šventė klotųsi, kaip planuota. Lai geriausias draugas ar vestuvių planuotojas užtikrina, kad šventinis tortas būtų pristatytas laiku, atvežtos gėlės būtų tos, kurių pageidauta, o DJ tądien nesusirgtų. Jungtuvių dieną paskirtas atsakingas asmuo leis nuimti rūpesčių naštą nuo Jūsų pečių ir mėgautis iškilmėmis.

Nelankstumas

Planuojant jungtuves, itin svarbu būti lanksčiam bei mokėti priimti kompromisus. Realybė dažnai skiriasi nuo mūsų svajonių tad neretai teks kažką paaukoti vardan didesnio gėrio. Galbūt norėsite išnuomoti sodybą Trakų rajone 40-čiai žmonių. Tačiau taip plačiai piniginės atverti negalėsite. Tada teks rinktis: ar perkelti šventę į kitą vietą, ar atsisakyti kitų profesionalų paslaugų, o galbūt sumažinti svečių kiekį? Gebėjimas prisitaikyti prie naujai susidariusius situacijos padės sutaupyti laiko bei pinigų.

Vestuvės – tai šventė, įvyksianti vieną kartą gyvenime. Natūralu, kad jai ruošdamiesi neturime reikalingos patirties, tad padarome klaidų, kurių galima išvengti. Planuodami savo jungtuves atminkite, kad aiškios tuoktuvių vizijos sukūrimas, detalaus biudžeto sudarymas bei profesionalų nusamdymas Jums leis mėgautis pačia nuostabiausia ir įsimintiniausia švente tą vienintelį sykį gyvenime.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

Redaktorius Povilas Kaušinis

—————

Back