Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Teminės vestuvės

08/09/2014 16:14

Vestuvės tai diena, kurią norisi prisiminti visą likusį gyvenimą, tačiau ne kiekviena pora turi pakankamai pinigų užsakyti fejerverkų šou, fakyrų pasirodymą ir žymaus didžėjaus koncertą, tačiau tai problema! Norint surengti įsimintiną šventę daug svarbiau nei pinigai yra jaunųjų fantazija, o vienas iš būdų jai pademonstruoti – teminės vestuvės.

Svetur teminių vestuvių populiarumas auga kasdien, todėl drąsiai ir išsiskirti norinčiai porai tai – idealus sprendimas. Teminės vestuvės visai nereiškia, kad jūsų šventė pavirs kaukių baliumi, svarbiausia – užtektinai fantazijos ir šiek tiek subtilumo. Siūlome keletą patarimų susižavėjusiems teminių vestuvių idėja.

Pirmiausia, išsirinkite temą.

  • Ji turi būti artima abiems jaunavedžiams, tačiau taip pat nesvetima ir šventės svečiams – nesvarbu, kaip jaunieji besižavėtų Žvaigždžių karais, jei į šventę kviečiami ir vyresnio amžiaus giminaičiai, tokia tema privers juos pasijusti nepatogiai, tarsi atskirtais nuo šventės, todėl patartina rinktis variantą, vienodai priimtiną ir suprantamą visiems.

 

Nežinote, kokią temą išsirinkti?

 Pateikiame keletą populiarių temų grupių, kurios gali padėti apsispręsti bent jau kuria linkme judėti toliau:

  • Spalvos: jei norite „žaisti“ saugiai, tuomet siūlome populiariausią temą iš visų – variacijas spalvomis. Pagrindinis temos trūkumas tas, kad ši tema nėra labai dėkinga veikloms ir užsiėmimams. Tačiau šventės aplinkai ji suteikia daugiau subtilumo ir vieningumo, kuris puikiai atrodys nuotraukose ir sukurs bendrą atmosferą.
  • Gamta: čia galima prigalvoti visko nuo, gana populiarios drugelių temos iki jūros, džiunglių ar laukinių gėlių pievos (ypač tinkama tema vasaros vestuvėms) motyvų. Šios temos trūkumas – reikalinga daug fantazijos norint sugalvoti kaip temą išvystyti ne vien kaip dekoratyvų elementą, tačiau išradingai ir subtiliai porai tai – tikrai vykęs sprendimas.
  • Geografija: galbūt jaunieji medaus mėnesį ruošiasi praleisti savo svajonių šalyje? Kodėl gi tuomet vestuvių nesurengus šia tema? Tai labai dėkinga tema, kadangi jai lengva parinkti muziką ir dekoro elementus, o taip pat vestuvių metu bus galima supažindinti svečius su šalies kultūra ir papročiais, todėl šventę jie paliks kupini naujų įspūdžių.
  • Pop kultūra: jei vestuvėse dalyvauja tik jauni žmonės (nebūtinai amžiumi, gal ir širdyje), jie tikrai puikiai praleis ir ilgam įsimins šventę, paremtą pop kultūros elementais – tai gali būti jaunųjų mėgstamas filmas, serialas ar kompiuterinis žaidimas. Tokia šventė bus žaisminga ir suteiks begalę vietos išradingiems sprendimams ir puikiai tinka netradicinei porai.
  • Istorija: jei jaunieji žavisi istorija, šventę galima surengti jų mėgstamo istorinio laikotarpio nuotaika. Tai gali būti bet kas, nuo senovės Egipto iki jaunųjų mylimiausio XX amžiaus dešimtmečio. Pasirinkus tokią temą bus labai lengva išsirinkti bendrą šventės nuotaiką, nes laikotarpis – labai plati sąvoka ir iš jo galima pasiimti bet ką, kas atrodo žavu ir priimtina.

 

Apie temą praneškite nusamdytiems profesionalams

  • Išsirinkus tinkamiausią temą būtina pasirūpinti, kad vestuvių vedėjas, didžėjus, fotografas ir visi kiti žmonės, nusamdyti tam, kad padėtų jums surengti nepamirštamą šventę, būtų apie šį sprendimą informuoti. Tuomet kiekvienas prie šventės prisidėsiantis profesionalas galės atitinkamai pasiruošti ir savo darbu pagyvinti bendrą vestuvių nuotaiką.

 

Įtraukite į pasiruošimą ir svečius

  • Taip pat į pasiruošimą galima įtraukti ir svečius, kvietime galite nurodyti nedidelę su tema susijusią užduotį, kurią jiems reikia atlikti ar paruošti kitą mažą siurprizą, taip jie jausis įtraukti į šventę dar prieš jai prasidedant, labiau jos lauks ir atvyks jau atitinkamai nusiteikę. Pavyzdžiui surenkite konkursą – kas atras įdomiausią faktą susijusį su šventės tema? Taip ne tik paversite pasiruošimą šventei linksmu žaidimu, bet ir paskatinsite svečius giliau pasidomėti jūsų pasirinkta tema.

 

Pasirūpinkite smulkmenomis

  • Galiausiai primename, jog tokiai šventei nebūtina iškeisti krūvos pinigų ar reikalauti svečių apsirengti kostiumais. Temos nuotaiką gali padėti sukurti vos keli tinkamai parinkti akcentai – keletas dekoracijų ar aprangos detalių, vestuvių vedėjo laiku ir vietoje įpintas pokštas ar vienas kitas teminis muzikos kūrinys ar žaidimas. Labai svarbu išsirinkti tuos temos aspektus, kurie jums yra priimtiniausi ir įdomiausia ir laikytis tik jų, nes antraip rizikuojate šventę perkrauti ir padaryti banalia. Rengiant temines vestuves pora turi pasižymėti ne tik kūrybišku mąstymu bet ir sugebėjimu balansuoti ant ribos, kuri suteikia šventei šarmo, bet nepadaro jos kostiumų baliumi.

 

Pasirinkus tinkamą temą visa šventė įgaus bendrą toną, atrodys sklandesnė ir visus jos dalyvius užkrės bendra nuotaika. Jei esate drąsi ir išradinga pora, galbūt jums vertėtų pagalvoti, kaip savo vestuvėms suteikti šiek tiek prieskonio pasinaudojant teminių vestuvių teikiamomis galimybėmis ir privalumais.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
<<Grįžti į patarimų skiltį.

Redaktorė Goda Butkutė

—————

Back