Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kaip išsirinkti tinkamiausią datą vestuvėms?

25/06/2014 11:44

Jau susižadėjote? Nuostabu! Sakykite, kada tuokiatės? Tikslios datos dar neišsirinkote? Na, tuomet leiskite Jums padėti.

Kalendoriaus sumetimai

Visų pirma, turite nuspręsti, kiek laiko Jums reikės pasiruošti vestuvėms. Pasirengimo laikas priklauso nuo šventės vizijos, kuo ji įmantresnė – tuo daugiau laiko reikės, tačiau manau, jog metų pasiruošti ceremonijai visiškai pakanka. Turėdami šventės viziją, suplanuotą biudžetą galite pradėti rinktis datą bei dairytis tinkamos vietos pokyliui.

Svarbiausi žmonės

Rinkdamiesi palankiausią datą pasitarkite su tais asmenimis, be kurių jungtuvių neįsivaizduojate: šeimos nariais, artimiausiais giminaičiais, geriausiais draugais, ir pan. Juk norite, kad jie dalyvautų Jūsų šventėje, tiesa?

Biudžetas

Tuoktis vienais metų laikais atsieina brangiau nei kitais. Lygiai taip pat pokylio kaina kinta priklausomai nuo savaitės dienos, paros laiko ir pan. Priklausomai nuo to, koks jūsų biudžetas, šios datos apsisprendžiant darys jums įtaką. Jei norite sutaupyti, iš pradžių nusistatykite vestuvių sąmatą, tik po to rinkitės ceremonijos datą ir vietą.

Paklausios dienos

Šeštadienis yra pati paklausiausia jungtuvių ceremonijos data. Kartu ir brangiausia. Tuokdamiesi savaitės viduryje jūs galite sutaupyti iki 20 % vestuvinių išlaidų.

Penktadienis nėra toks patogus, kadangi svečiams sudėtingiau atvykti į pačią ceremoniją, bet jie gali prisijungti vakarinėje dalyje. Sekmadienį dalyviams bus ne darbo diena, tačiau bus apribota galimybė švęsti iki pirmųjų gaidžių.

Didžiosios šventės

Vestuvių vizijai išpildyti įtaką darys ir tokios šventės kaip Naujieji metai, ar Valentino diena. Panašiomis dienomis pokylio vietos nuomos bei gėlių kainos išauga. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į tai, kad kai kurios šventės, kaip antai, šv. Velykos, ar Sekminės neturi nustatytos datos. Pasidomėkite jų datomis, kad tyčia ar netyčia jos sutaptų su vestuvių diena. ( šv. Velykos bus švenčiamos 2014 m. balandžio 20 d . 2015 m. balandžio 5 d. /Sekminės 2014 m. birželio 8d. 2015 m. gegužės 24 d.)

Ilgieji savaitgaliai

Ilgieji savaitgaliai - tai puiki idėja, rengiant didesnes šventes. Trys laisvadieniai, einantys iš eilės Jums leis sukurti kuo didžiausią pokylį. Nepamirškite, kad jei ceremonijai pasirinkote ilgąjį savaitgalį, teks gerokai iš anksto įspėkite svečius, kad jie neturėtų kitų planų.

Oras

Orai gali kita kas akimirką, o prognozuoti jų likus metams iki šventės - neįmanoma, tačiau verta atminti, kad didžiojoje Lietuvos dalyje daugiausiai kritulių iškrinta liepos - rugpjūčio mėnesiais, o pajūryje lietingiausias būna rugsėjis.

Paklausiausieji mėnesiai

Tuokdamiesi šaltuoju metų laiku Jūs sutaupysite lėšų dėl mažesnio fotografo, DJ ar vestuvių vedėjo užimtumo, bei galėsite išsirinkti labiau patinkančią pokylio vietą.

Reikšmingos datos

Jei esate prietaringi, ar domitės horoskopais bei numerologija, tuoktuvių datą galite rinktis pagal tai. Tiesa, pamiršau paminėti, kad 2014 metų keturiolikto mėnesio keturiolikta diena mano darbo kalendoriuje yra laisva.

Vestuvių datos pasirinkimas paveiks svarbiausius tuoktuvių elementus: jų kainą, vietą bei svečių skaičių. Kiekviena pasirinkta data turės ir savo privalumų, ir trūkumų. Siekdami tobulos šventės, paskirstykite prioritetus. O kai jau nuspręsite dėl jungtuvių datos, dėl viso pikto, turėkite ir keletą atsarginių variantų. Tuk tuk tuk į medį tris kartus.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
<<Grįžti į patarimų skiltį.

Redaktorius Povilas Kaušinis

—————

Back