Sėkmė - tai tavo požiūrio į gyvenimą vaisius.


Kaip išsirinkti sužadėtuvių žiedą? (patarimas vyrams ;)

25/06/2014 11:43

Nuspręskite dėl kainos

Pirmiausias aspektas, kurį derėtų apsvarstyti renkantis sužadėtuvių žiedą tai – kaina. Tik bent apytiksliai nusprendę, kiek lėšų skirsite aksesuarui, galėsite rinktis tinkamiausia metalą, brangakmenius, graviūras. Neverta nerimauti, jei Jūsų biudžetas yra kuklokas – žiedų paklausa yra didžiulė, jų kaina prasideda nuo kelių šimtų litų, tad tikrai rasite žiedelį, artimą širdžiai bei priimtiną kišenei.

Anksti pradėkite paieškas

Tinkamiausio žiedo paieškos gali užtrukti iki kelių mėnesių. Pasilikite pakankamai laiko tiek ieškoti naujų variantų, tiek sugrįžti prie jau patikusiųjų. Tikrai nepatarčiau pirkti pirmo ar antro patikusio žiedo, juk jis skirtas Jūsų vienintelei bei bus mūvimas keletą dešimtmečių. Jeigu norėsite, kad žiedas būtų pagamintas specialiai ar išgraviruotas, darbams atlikti gali prireikti mėnesio.

Atminkite išrinktosios papuošalų stilių

Ar žinote, kokio stiliaus žiedus mėgsta Jūsų vienintelė? Jai labiau patinka klasikiniai ar moderniai atrodantys papuošalai? Jeigu sunku apsispręsti, galima „pasiskolinti“ vieną ar keletą jos mėgstamiausių ir dažniausiai mūvimų aksesuarų ir išsirinkti tinkamiausią padedant juvelyrui.

Žinokite piršo apimtį

Retas vaikinas, eidamas ieškoti sužadėtuvių žiedo, žino, kokia jo išrinktosios piršto apimtis. Idant parduotuvėje nereikėtų raudonuoti ar grįžti dar kartą, pasiskolinkite vieną iš mylimosios mūvimų žiedų. Pagal pavyzdį juvelyras galės įvertinti, kokios apimties žiedo reikės būsimai sužadėtinei.

Išsirinkite metalą

Populiariausi žiedų metalai yra du: platina ir auksas.

Platina

Platina yra labai retas, baltos spalvos metalas, garsėjantis savo tvirtumu bei tyrumu.

Dėl metalo didelio tankio, žiedas bus labai tvirtas, tad metams bėgant susibraižys mažiau nei auksinis. Platina yra sunkesnė už kitas medžiagas, tad pojūtis ant piršto bus malonesnis, be to, žiedas neerzina odos, tad tinka alergiškiems žmonėms.

Deja, tačiau dėl savo retumo ir mažesnio asortimento, platininis žiedas gali kainuoti ir dukart brangiau nei auksinis, o taip pat bus sunkiau pakeisti žiedo dydį.

Auksas

Auksinis žiedas yra populiariausias būsimų jaunavedžių pasirinkimas. Daugelio mėgstamas dėl to, kad atspindi idealiausią kainos ir kokybės santykį, yra lengvai prižiūrimas, be to, lengva ir paprasta pakeisti žiedo dydį.

Pagrindiniai auksinių žiedų trūkumai slypi jų tvirtume – metams bėgant jie susibraižo, jų paviršius apsitrina. Kuo didesnė žiedo praba, tuo labiau reikės jį saugoti ir prižiūrėti.

Tradicijos šaknys

Lietuvoje paprastai vestuvinis žiedas mūvimas ant dešinės rankos bevardžio piršto. Tradicijos atsiradimas gali būti grindžiamas romėnišku papročiu.

Lotyniškai į kairę – ad sinistram. Išvertus žodis gali reikšti bloga lemiantis, ar pragaištingas.

Į dešinę - ad dextetam. Vertimas – teisė, teisingas. Tad paprotys buvo pasirinkti tai, kas teisėta, o ne grėsminga. Tačiau tradicija – dar ne įstatymas.

Vestuvių vedėjas
Saulius Bagdonas

Sužinoti daugiau apie vestuvių vedėjo paslaugas>>
šaltinis: https://renginiu-vedimas.lt/

Redaktorius Povilas Kaušinis

—————

Back